Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Γιαπωνέζα Καλλιτέχνης Δημιουργεί Εκπληκτικά Ρεαλιστικά Γλυπτά από ανακυκλωμένες εφημερίδες. Δείτε το σχετικό Video



Η Γιαπωνέζα Καλλιτέχνης  Chie Hitotsuyama

χρησιμοποιώντας βρεγμένα ρολά από εφημερίδες, δημιουργεί εκπληκτικά γλυπτά ζώων, σε μεγάλες διαστάσεις. 
Αυτό το υλικό που καταλήγει στα σκουπίδια, πήρε ζωή και απέκτησε διαστάσεις στα χέρια της: 
"Τα ζώα που ζουν στη φύση είναι ίσα με εμάς, υπό την έννοια ότι ζούμε μαζί σε αυτόν τον πλανήτη. Μερικές φορές κοιμούνται. Μερικές φορές τρώνε. Ζουν συνηθισμένες καθημερινές ζωές σαν κι εμάς. Θα ήθελα να επιμείνω και να συνεχίσω να παράγω τα πραγματικού μεγέθους έργα μου όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να συνεχίσουν τις ζωές τους."

Η καλλιτέχνης αφού παραλάβει τις εφημερίδες, τις κόβει σε ορθογώνιες λωρίδες, τις υγραίνει με πινέλο και στη συνέχεια τις στρίβει σε ρολό του οποίου το πάχος εξαρτάται από το σημείο του ζώου που θέλει να επεξεργαστεί.
Εάν πρόκειται για ζώο μεγάλου μεγέθους μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν σκελετό, ξύλο, διαφορετικά γίνεται εξ ολοκλήρου από χαρτί.
Το όλο θέμα είναι η δεξιοτεχνία με την οποία χειρίζεται όλο το έργο, από τη σύλληψή του μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η σημασία και η επιμονή στη λεπτομέρεια παίζουν πρωταρχικό ρόλο! 
Τα μόνα υλικά της είναι το χαρτί, το νερό και η κόλλα και στην ίδια εναπόκειται η "Δημιουργία"!
Αυτή θα αποφασίσει το πώς και το πού θα κολληθεί το κάθε κομμάτι, προς ποια κατεύθυνση, για να δημιουργηθούν οι όγκοι και οι καμπύλες του γλυπτού και ποια χρώματα της εκτύπωσης θα τη βοηθήσουν να αποδώσει και να τονίσει τα χαρακτηριστικά!
Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, το μυαλό δουλεύει και τα χέρια εκτελούν, μέχρι το τελικό εκπληκτικό αποτέλεσμα! 
Τα ζώα της πρέπει να ζήσουν! 









Πηγή: http://www.kppc.co.jp/en/tsunagu/vol28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου