Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σοκολατοφυστικοβουτυρένιο Κέικ!

Πόσοι είναι οι λάτρεις του φυστικοβούτυρου; πόσοι της σοκολάτας; του κέικ; 
Αα εδώ έχουμε να κάνουμε με φανατικούς οπαδούς! Γι αυτό και η συνταγή τρία σε ένα είναι εδώ!




Τη διάβασα αυτές τις ημέρες ΕΔΩ και ένοιωσα τη γεύση να γαργαλάει τον ουρανίσκο μου. 
Την πείραξα βέβαια λίγο σαν παλιά "καραβάνα"που είμαι και σαν πειραγμένη από μόνη μου ( το παράπονο των παιδιών μου είναι που δεν επαναλαμβάνω τις ίδιες συνταγές ), ολοένα τις πειράζω, είτε γιατί συνδυάζω υλικά που έχω στο σπίτι, είτε γιατί νομίζω πως κάποιο υλικό θα ταιριάζει καλύτερα ή ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα χαχα!



Θα χρειαστούμε:

Υλικά:

290 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ σόδα
3 μεγάλα αυγά
240 γρ. γιαούρτι light
120 γρ. βούτυρο(βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. φυστικοβούτυρο
250 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. περίπου κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. 

Για επάλειψη:

200 γρ. περίπου κουβερτούρα
1/2 κουτί εβαπορέ light
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και στη συνέχεια ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει από πριν. Σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε προσεκτικά το γιαούρτι και τη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθούν.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. 
Στο τέλος σκορπάω μια χούφτα κομμάτια σοκολάτας για να βρίσκονται παντού μέσα στο κέικ.
Ψήνουμε για 45΄στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω κάτω και έτοιμο το κέικ!
Ξεφορμάρουμε και ετοιμάζουμε την σοκολατο κόλαση σε  μπεν μαρί, 
όπου ανακατώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ρευστοποιηθούν.
Περιχύνουμε το κέικ και το στρώνουμε αν θέλουμε με μια σπάτουλα. 


Σημείωση:

α) Αλευρώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας για να κρατηθούν και να μην πάνε στη βάση του κέικ. 
β) Η ποσότητα του γάλακτος στην κρέμα της σοκολάτας, εξαρτάται από το πόσο ρευστή τη θέλουμε.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου