Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα Αγγελούδια!


Ήρθε η ώρα για Χριστουγεννιάτικα στολίδια! Τα πιο όμορφα κρύβονται πίσω από απλές και ανέξοδες κατασκευές! Η γοητεία τους είναι, πως μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά στην κατασκευή τους μια και αυτά γιορτάζουν στα "θεϊκά" γενέθλια! Ας στρωθούμε λοιπόν στη δουλειά, να φτιάξουμε τα πανέμορφα αγγελούδια!


Θα χρειαστούμε:
2 διαφορετικά υφάσματα 15 x 15 cm για το σώμα.
2 κομμάτια τσόχα 12 x 14 cm για τα φτερά.
1 κομμάτι χαρτόνι 12 x 14 cm σαν χνάρι για τα φτερά.
1 κομμάτι λευκό ύφασμα 8 x 8 cm για το κεφάλι.
1 Felt 4 x 4 cm για το εσωτερικό του κεφαλιού..
1 κύκλο από χαρτόνι διαμέτρου 3,5 cm.
Χρυσή κορδέλα & χρυσό νήμα.


Σχεδιάζουμε και κόβουμε μια καρδιά στο χαρτόνι των 12 x 14 cm και την χρησιμοποιούμε σαν χνάρι για τα φτερά. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε σαν χνάρι ένα CD για τα δύο υφάσματα των 15 x 15 cm.
Στρογγυλεύουμε τις γωνίες στο λευκό ύφασμα των 8 x 8 cm και κόβουμε και τον χαρτονένιο κύκλο με διάμετρο 3,5 cm.


Ήρθε η ώρα για κλωστή και βελόνα: Γαζώνουμε ή ράβουμε στο χέρι, από την ανάποδη τα δύο διαφορετικά υφάσματα προσέχοντας να εφάπτονται οι καλές τους όψεις ούτως ώστε όταν το γυρίσουμε στην καλή, να είναι εμφανής η καλή όψη των υφασμάτων. Δεν ξεχνάμε πως πρέπει να αφήσουμε κάποιο σημείο άρραφο για να μπορέσουμε να το αναποδογυρίσουμε.
Με τη χρυσοκλωστή ράβουμε με εξωτερικές βελονιές με απλό "τρύπωμα" γύρω γύρω την καρδιά.
Επίσης με τρύπωμα ράβουμε το άσπρο ύφασμα για το κεφάλι, τραβάμε την κλωστή προσεκτικά και το σουρώνουμε αφού έχουμε βάλει στο εσωτερικό του, πρώτα το felt των 4 x 4 cm και πάνω του το χαρτονένιο κύκλο των 3,5 cm.


Κολλάμε τη χρυσή κορδέλα στο κεφάλι, με λεπτό μαρκαδόρο γράφουμε τα μάτια και με μπαντονέτα περνάμε λίγο ρουζ στα μάγουλα.

Έτοιμο για συναρμολόγηση! 
Πιάνουμε τα δύο αντικριστά σημεία του διπλού υφάσματος στο ύψος του 1/3 του κύκλου τα φέρνουμε μπροστά και τα ενώνουμε με μια απλή βελονιά, γυρίζουμε το γιακά και κολλάμε επάνω το κεφάλι. Kολλάμε πίσω τα φτερά και τελειώνουμε συμπληρώνοντας ένα χρυσό φιόγκο στο λαιμό του και ένα χρυσό κρεμαστάρι πίσω στο κεφάλι.


Σας εύχομαι, Καλή Επιτυχία!

Πηγή:http://wienblog-selimutku.blogspot.gr/2013/10/x-mas-ornament-angels.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου