Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα χεράκια μας! Μέρος 1ο Κουκουβάγια από χαρτόνι!

Μπορεί να είμαστε ακόμα στον Οκτώβρη, αλλά ο καιρός περνάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και τα παιδάκια (όλων των ηλικιών) θέλουν να τη ζήσουν, μέσα σε ένα χαρούμενο και γιορτινό σπίτι! Τί πιο όμορφο όμως από το να ετοιμάσουμε μόνοι μας τα στολίδια, παρέα με τα παιδιά μας! Μπορεί να μη διαθέτουμε πολύ ελεύθερο χρόνο, με τις δουλειές, με τα διαβάσματα, γι αυτό ξεκινάμε από τώρα! Όπως έλεγαν και οι πριν από μας "σοφοί": 
Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
Σήμερα θα μάθουμε να φτιάχνουμε πανέμορφες κουκουβάγιες, με ευτελή υλικά μα με πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Η πρώτη είναι κατασκευασμένη από άδεια ρολά χαρτιού υγείας και η άλλη (στην επόμενη ανάρτηση) η baby είναι πλεγμένη με βελονάκι, πανεύκολη ακόμα και για αρχάριους!
Η έμπνευση και η εκτέλεση ανήκει σε μια πολυάσχολη μητέρα την Pam εδώ και οι οδηγίες της είναι εδώ.
 



Προσέχουμε να μην είναι ταλαιπωρημένα τα ρολά που θα χρησιμοποιήσουμε. Αρχικά τα βάφουμε με άσπρο χρώμα ακρυλικό ή πλαστικό.
 Τσεκάρουμε τη διάμετρο του κύκλου του ρολού, τσακίζουμε με προσοχή τις άκρες του προς το κέντρο. Οι επάνω γωνίες που σχηματίζονται θα είναι τα αυτιά της κουκουβάγιας και οι κάτω θα είναι τα πόδια της.
Κόβουμε 2 μεγάλους χαρτονένιους κύκλους και τους κολλάμε στη θέση των ματιών, αφού τους βάψουμε κι αυτούς άσπρους. 
Στη συνέχεια κόβουμε 2 μικρότερους κύκλους που αφού τους βάψουμε με μαύρο χρώμα τους κολλάμε επάνω στους προηγούμενους άσπρους. Μετά άλλους 2 πολύ μικρότερους άσπρους κύκλους και τους κολλάμε επάνω στους μαύρους. Προσέχουμε να μην τους κολλήσουμε ακριβώς στο κέντρο και μας υπνωτίσει πριν την τελειώσουμε (χιουμορ-άκι), αλλά λίγο προς το πλάι να της δώσουμε μια πιο γλυκιά έκφραση. Προσθέτουμε και ένα κίτρινο τρίγωνο για ράμφος και έτοιμο το πρόσωπο!
Αγοράζουμε ένα χαρτόνι με χρυσόσκονη και κόβουμε 15 κύκλους που τους κολλάμε όπως στη φωτο σαν κεραμίδια, ο ένας να μπαίνει λίγο μέσα στον άλλο και έχουμε τα πούπουλα. Κόβουμε και 2 φτερά σε σχήμα αμυγδάλου ή φύλλου και έχουμε τις μεγάλες φτερούγες. 
Σημείωση: Εάν δεν βρούμε έτοιμο χαρτόνι με χρυσόσκονη μπορούμε να το φτιάξουμε εμείς: Περνάμε την επιφάνεια του χαρτονιού με λευκή κόλλα ( ατλακόλ ή βιναβίλ) και πασπαλίζουμε επάνω αρκετή χρυσόσκονη, την αφήνουμε λίγο να κολλήσει , τινάζουμε το χαρτόνι και έτοιμο!
Στην πίσω μεριά κολλάμε μια θηλιά από χρυσό κορδόνι για να κρεμαστεί στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Καλή επιτυχία!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα χεράκια μας! Μέρος 2ο Κουκουβάγια με βελονάκι (crochet)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου