Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Διάφανα σκελετωμένα φύλλα του Φθινοπώρου


Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν με επιμονή να ανακαλύψουν ΠΩΣ γίνεται κάτι που τους αρέσει, επιμένουν πειραματιζόμενοι,
πώς θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άλλωστε η ανθρωπότητα εξελίχθηκε με βάση την περιέργεια, την έρευνα, το πείραμα. 
Ένας τέτοιος άνθρωπος και η Kendra, εδώ που όπως μας εξομολογείται, είδε σε κάποιο γραφείο τα διάφανα, σκελετωμένα φύλλα, της άρεσαν και της ξύπνησαν την περιέργεια! ΠΩΣ! αποφάσισε λοιπόν να ανακαλύψει! Ερεύνησε, πειραματίστηκε και δημοσιοποίησε! Κάποιος άλλος φυσικά το είχε καταφέρει πρωτύτερα, αλλά εμείς σήμερα το μαθαίνουμε από αυτήν και την ευχαριστούμε!
 Κατάλληλα φύλλα, είναι τα μεστά, αυτά που έχουν μια κέρινη υφή, κάτι σαν δέρμα, για να αντέξουν στην ταλαιπωρία της επεξεργασίας και να μη διαλυθούν. Τώρα το φθινόπωρο θα βρούμε εύκολα σε μια βόλτα στο πάρκο ή στην εξοχή.
Θα χρειαστούμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα για να μη στριμωχτούν τα φύλλα, νερό 12 φλιτζάνια, σόδα πλυσίματος  (ανθρακικό νάτριο) 2 φλιτζάνια, εάν δε βρούμε στο εμπόριο την φτιάχνουμε μόνοι μας εδώ, 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη, μεταλλικές λαβίδες, σουρωτήρι, ένα ρηχό πιάτο, χρώμα τροφίμων και ψυγείο.
Η ποσότητα του νερού και της σόδας έχει σχέση με την ποσότητα των φύλλων, σε γενικές γραμμές σε ένα μέρος σόδα πλυσίματος αντιστοιχούν έξι μέρη νερό.
Σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ανακατώνουμε το νερό με τη σόδα πλυσίματος και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 2-3 ώρες, στο τέλος αυτού του χρόνου το νερό θα έχει πάρει ένα πολύ σκούρο χρώμα.
Με τις λαβίδες αφαιρούμε τα φύλλα από το νερό, τα ακουμπάμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Εάν τα φύλλα μας είναι κάπως τρυφερά, ίσως χρειαστεί να ξεπλυθούν ένα ένα για να μη διαλυθούν.
Αδειάζουμε το σκουρόχρωμο νερό και προσθέτουμε καθαρό μέχρι να σκεπάσει τα φύλλα. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη. Τοποθετούμε τα φύλλα στο χλωριωμένο νερό και τα μουλιάζουμε 20-30 λεπτά για να τα αποχρωματίσουμε.

Σε αυτό το σημείο πρωτοτύπησε η δασκάλα μας, γιατί δεν προσπάθησε να αφαιρέσει το κατεστραμμένο "δέρμα" του φύλλου με κάποιο πινέλο.. 
 αλλά το τοποθέτησε επίπεδα στο χέρι της και το έβαλε κάτω από τη βρύση-ντους,
με αποτέλεσμα το "δέρμα να φεύγει μόνο του χωρίς να καταστρέφεται το φύλλο. 
Σε ένα λεπτό το φύλλο έχει γίνει διάφανο.
Ανακατώνουμε σε ένα πιάτο το χρώμα τροφίμων με νερό και τα αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε στο ράφι του ψυγείου μέχρι να στεγνώσουν.

Επιλέγουμε κάδρα της αρεσκείας μας και αποξηραμένα πια τα αξιοποιούμε!

Πηγή: http://www.thekreativelife.com/diy-color-tinted-skeleton-leaves/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου