Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Πώς να μετατρέψουμε ένα πορτοκάλι, σε κερί!



Είναι πολύ εύκολο και απολύτως οικολογικό αυτό το κερί- καντήλι, από πορτοκάλι. Είναι εύκολο να γίνει, κοστίζει πολύ λίγο, χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα και είναι πολύ πιο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον από ό,τι τα περισσότερα από αυτά που αγοράζονται στα καταστήματα με κεριά.


Τα συστατικά που χρειάζονται για να κάνουμε αυτό το κερί:
1)Ένα πορτοκάλι, ελαιόλαδο και αναπτήρας.
2)Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και διαχωρίζουμε προσεκτικά τη σάρκα από τον φλοιό του πορτοκαλιού. Το κεντρικό άσπρο κομμάτι που είναι σαν συνέχεια από το κοτσάνι, θα μείνει ακέραιο για να γίνει φυτίλι.
3) Θα έχουμε τώρα το δικό μας μπολ πορτοκαλιού με το δικό του φυσικό φυτίλι.


4) Το επάνω τμήμα μπορεί να χρησιμεύσει σαν καπάκι. Το αδειάζουμε επίσης και του χαράζουμε ένα σταυρό από πάνω,  ώστε να παίρνει οξυγόνο, αλλά να μη σβήνει και η φλόγα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.


5) Βάζουμε στο μπολ με το φυτίλι τρία τέταρτα λάδι.
Με ένα κουτάλι, εμποτίζουμε το φυτίλι πολύ καλά με λάδι.


6) Μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια της προτίμησής μας!
Επίσης αντί για πορτοκάλι χρησιμοποιούμε γκρέιπφρουτ ή μανταρίνι που έχει μια πιο διάφανη φλούδα.


Αυτά τα σπιτικά κεριά έχουν μια λεπτή μυρωδιά εσπεριδοειδών. Είναι πολύ χρήσιμα για ένα πάρτι στον κήπο ή σε ένα "ατμοσφαιρικό" γεύμα. Τα "εσπεριδοειδή" κεριά δεν είναι μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. Μπορεί να χρησιμεύσουν και σε έκτακτη ανάγκη, όπως π. χ. σε μια διακοπή ρεύματος που θα μας βρει απροετοίμαστους από κεριά, αλλά με φρούτα εσπεριδοειδών στη φρουτιέρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου