Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Πασχαλινά κουλουράκια!


Αυτές τις μέρες, όλες μας λίγο πολύ φτιάχνουμε τα γλυκά μας!
Η κούραση για τις νοικοκυρές είναι μεγάλη, συνηθίζουμε να λέμε πως η εβδομάδα των Παθών ισχύει και γι αυτές.
Η συνταγή μου είναι η εξής, αν και πιστεύω πως όλες θα έχετε την δικιά σας!

Υλικά:

320 γρ. βούτυρο ( φυτίνη)
640 γρ. ζάχαρη
8 αυγά και 1 αυγό για άλειμμα 
1 ποτήρι γάλα ( 200 γρ.)
3 ή 4 βανίλιες
30 γρ. αμμωνία που την διαλύουμε στο γάλα
αλεύρι μαλακό όσο πάρει ( 2 κιλά πάνω κάτω)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, κατόπιν ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι με το γάλα όπου έχουμε διαλύσει την αμμωνία (με προσοχή γιατί φουσκώνει το γάλα). Όταν αρχίζει να σφίγγει η ζύμη συνεχίζουμε με τα χέρια ή με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για ζύμες. Δεν θα την κάνουμε πολύ σφιχτή, για να μας γίνουν αφράτα τα κουλούρια. Εάν κολλάει η ζύμη στον πάγκο ή στο τραπέζι που τα πλάθουμε ας λαδώσουμε ελαφρά την επιφάνεια. Τέλος τα πλάθουμε σε παραδοσιακά σχήματα, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση, μέχρι να ροδίσουν. 
Καλή επιτυχία!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου