Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο! Cuttlefish with spinach and wild fennel!

 


Παραδοσιακό φαγητό, πολύ νόστιμο και πολύ υγιεινό! 
Έκοψα την καθαρισμένη σουπιά σε κομμάτια την έπλυνα και την έβαλα στην κατσαρόλα. Την άφησα σε δυνατή φωτιά να πιει τα υγρά της και στη συνέχεια έριξα το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι και τα μοσχομυρισμένα μάραθα, που αυτή την εποχή, πρασινίζουν φρέσκα και ολόδροσα στα γύρω χωράφια. Τέλος τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και φυσικά να μαλακώσουν οι σουπιές.


Ο ατμός θολώνει τη φωτο, στην προσπάθειά του να εξατμίσει τα μπόλικα υγρά της σουπιάς.😊



Υλικά:
Μια μεγάλη καθαρισμένη σουπιά περίπου 800γρ.
Ένα ποτήρι του κρασιού, λάδι.
Ένα μέτριο κρεμμύδι.
Μισό κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, αν είναι φρέσκο το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες.
Δυο χούφτες ψιλοκομμένο μάραθο.
Μια συσκευασία χυμό ντομάτας 500γρ.
Αλάτι, πιπέρι, κίμινο.
Δεν ακολουθώ πάντα την ίδια συνταγή, στηρίζομαι στα υλικά που έχω στη διάθεσή μου και μαγειρεύω κυρίως με το μάτι, με το ένστικτο θα έλεγα.
Η πεθερά μου, που σε αυτήν έφαγα για πρώτη φορά αυτό το φαγητό, έβαζε καυκαλήθρες, πολύ αρωματικά και νόστιμα χόρτα. Αν είχα, θα πρόσθετα οπωσδήποτε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου