Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Φτιάξτε Γκι με Καμπανάκια!!!

Είναι κομψό, όμορφο και εύκολο, αυτό το κλαράκι Γκι, που θα δώσει μια χριστουγεννιάτικη νότα στο γιορτινό τραπέζι, ή θα συνοδεύει κάποιο πακέτο δώρου, η φαντασία του καθενός ας το τοποθετήσει όπου του αρμόζει. Τα υλικά του είναι απλά και τα βρίσκουμε εύκολα στην αγορά!


Υλικά:

Μπάλες φελιζόλ ή Eos Εδώ:
Χαρτί γκοφρέ στα χρώματα, πράσινο της ελιάς, σπασμένο άσπρο (ελεφαντόδοντου), μαύρο και μεταλλικό χρυσό.
Σύρμα πράσινο λουλουδιών (Floral)
Σύρμα λευκό λουλουδιών (Floral)
Βαμβάκι, βελούδινη κορδέλα, άσπρη κόλλα (σαν ατλακόλ), ψαλίδι.
Κόψτε το χρυσό γκοφρέ χαρτί σε λωρίδες 1cm, κόντρα στις γραμμές του χαρτιού. Ξεκινήστε το περιτύλιγμα στη μπάλα κολλώντας την άκρη της λωρίδας και τεντώνοντας ελαφρά.
Καλύψτε την μπάλα διασταυρώνοντας τη λωρίδα και τέλος κολλήστε πάλι την άκρη.
Τώρα κόψτε ένα μικρό, ορθογώνιο κομμάτι χρυσού χαρτιού και το διπλώστε σε μια λεπτή λωρίδα. Μορφοποιήστε τη λωρίδα γύρω από ένα μολύβι ή πινέλο για να δημιουργήσετε ένα μισό θόλο.
Κόψτε τις άκρες και κολλήστε τις στην κορυφή της μπάλας.
Με το δάχτυλό σας, σκουπίστε το παραμικρό κομμάτι της κόλλας. Φροντίστε να μην τεντώσετε το χαρτί ενώ το κάνετε. Στη συνέχεια ξεκινήστε να τυλίγετε ξανά τη λωρίδα για να καλύψετε τις άκρες.
Κόψτε ένα μικρό, ορθογώνιο κομμάτι από το μαύρο γκοφρέ χαρτί και τεντώστε το τραβώντας όλο το κομμάτι, αντίθετα στις γραμμές, απαλά. Διπλώστε το στο μισό και πάλι στο μισό,για να κάνετε ένα τετράγωνο.
Διπλώστε το τετράγωνο σε ένα τρίγωνο έτσι ώστε τα 3 διπλωμένα άκρα να είναι μαζί. Αυτή είναι η άκρη που θα κόψετε. Κόψτε το σχήμα που βλέπετε παρακάτω, προσεκτικά ώστε να μην κοπεί το κάτω άκρο του τριγώνου.
Ανοίξτε το και τοποθετείστε το στο κάτω μέρος του κουδουνιού.
Κολλήστε και τα κουδούνια σας έχουν τελειώσει!
Τώρα για το γκι. Κόψτε το λευκό floral σύρμα σε 5 τεμάχια των 20 cm. Περάστε το σύρμα μέσα από τις στρογγυλές μπάλες από βαμβάκι και διπλώστε το στο μισό. Κόψτε μικρά τετράγωνα από το χαρτί ελεφαντόδοντου και καλύψτε το μεσαίο τμήμα.
Τυλίξτε το χαρτί γύρω από τις μπάλες και στη συνέχεια τυλίξτε λωρίδες πράσινου χαρτιού γκοφρέ γύρω από τη βάση της κάθε μπάλας, μέχρι το κάτω μέρος του σύρματος.
Για να γίνει αυτό γρήγορα, περιστρέφετε το σύρμα με τα αριστερά δάχτυλα, ενώ σφίγγετε ελαφρά το χαρτί και το σύρμα, με κατεύθυνση προς τα κάτω , με το δεξί δάκτυλο. Το χαρτί γκοφρέ πρέπει να τεντωθεί καθώς το περιστρέφετε. Τελειώστε με λίγη κόλλα. Αφού τελειώσετε το τύλιγμα των 5 μπουμπουκιών, θα ξεκινήσετε με τα φύλλα γκι. Κόψτε μικρά τετράγωνα από το πράσινο χαρτί και κόψτε το πράσινο florar σύρμα σε 6 κομμάτια 20cm.
Διπλώστε τα τετράγωνα σε τρίγωνα και τοποθετήστε την άκρη κάθε πράσινου σύρματος σε μια από τις πτυχώσεις και απλά κυλήστε το ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Κόψτε 6 φύλλα σε διαφορετικά μεγέθη.
Πάρτε ένα σετ φύλλων και αγκαλιάστε την άκρη του σύρματος. Τυλίξτε με το πράσινο γκοφρέ χαρτί και τελειώστε με λίγη κόλλα στην άκρη.
Τώρα που όλα τα μέρη του γκι είναι τελειωμένα, ήρθε η ώρα να συναρμολογήσετε! Πιάστε λίγα μπουμπούκια και φύλλα και τυλίξτε τα μαζί.
Καθώς δουλεύετε προς τα κάτω, συνεχίστε να προσθέτετε τα μπουμπούκια και τα φύλλα. Κόψτε το σύρμα που περισσεύει στο τέλος και κολλήστε την άκρη του χαρτιού.
Δέστε μια κορδέλα μέσα στη θηλιά της καμπάνας και συγχρόνως επάνω στο γκι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου