Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ayam Cemani Αυτό το σπάνιο είδος κοτόπουλου, είναι 100% μαύρο, από τα φτερά του, μέχρι τα εσωτερικά του όργανα και τα οστά! VIDEO


Αυτό το μαγευτικό πουλί, είναι ένα σπάνιο είδος κοτόπουλου από την Ινδονησία και η κατάμαυρη εμφάνισή του το έχει κατατάξει σε ένα από τα πιο σπάνια είδη πουλιών! Κάθε μέρος αυτού του πουλερικού είναι μαύρο, από τα μεταλλικής στιλπνότητας φτερά του μέχρι τα νύχια του και τα πόδια του.



Μαύρα είναι και τα εσωτερικά του όργανα, τα μάτια του και τα οστά του. Μόνο το αίμα του έχει μια σκούρα απόχρωση του κόκκινου. 
Λέγονται  Ayam Cemani. Ayam σημαίνει "κότα" σε Ινδονησιακά, Cemani αναφέρεται στο χωριό καταγωγής του, στο νησί της Ιάβας. 


Το μαύρο χρώμα των πουλιών εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρώσης των ιστών, η οποία προκαλείται από μια γενετική κατάσταση γνωστή ως fibromelanosis (υπερβολική παραγωγή μελανίνης). 
Τα κοκόρια ζυγίζουν 2-2,5 κιλά και οι κότες από 1,5-2 κιλά. Οι κότες γεννούν αυγά κρεμ χρώματος με ελαφρά ροζ απόχρωση. Τα αυγά τους ζυγίζουν κατά μέσο όρο 45 g.



Τα Ayam Cemani έχουν εμπνεύσει τη λαογραφία της Ιάβας  από τον 12ο αιώνα, όταν θεωρήθηκε ένα ξεχωριστό πουλί και το σκουρόχρωμο αίμα του θεωρούσαν πως θα ήταν  μια λιχουδιά για τα πνεύματα που φέρνουν  δύναμη, πλούτο, τύχη και γοητεία.



Πηγή: 
http://www.boredpanda.com/ 
https://en.wikipedia.org/wiki/Ayam_Cemani
https://youtu.be/F6vuGXRLGik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου